Narcisme

Gepubliceerd op 22 juli 2021 om 19:29

Dit artikel gaat over Narcisten. Ik vind het het tijd worden dat ik mijn verhaal naar buiten breng. Ik heb een relatie gehad met 2 mannen die allebei een Narcist bleken te zijn. Maar bij de tweede kon ik meteen maken dat ik weg kwam, omdat ik het herkende van mijn eerste vriend met Narcisme. Bij mijn eerste vriend met Narcisme S.B had ik in het begin nog niks door. Tot mijn vader mij op dingen wees. Toen besluit ik mijn ogen en oren goed te openen, om te kijken of ik hem betrapte op dingen, ik had toen al het een en ander opgezocht op internet om te kijken of ik overeenkomsten vond bij hem. En ja hoor die vond ik. Ik had het meteen al moeten herkennen, maar Narcisme? Ik had geen flauw idee wat dat inhield. Deze man was eigenlijk heel gevaarlijk. Hij had een gewelddadig verleden, waarin hij iemand met een zaag vermoord heeft. Toen moest ik eigenlijk al hard weg rennen. Maar het gevoel dat er iemand was die mij leuk vond liet mij bij hem blijven. En ik had ook zoiets van hij heeft 15 jaar gevangenis straf gehad, dus waarom zou ik hem ook alsnog moeten straffen. Ieder mens verdient een kans. 

Onze eerste kennismaking was via badoo via de chat. We belden vrij snel met elkaar. Maar als ik terug denk aan dat moment viel valt mij op dat hij toen alleen maar over zichzelf pratte, en hij ging enorm in de slachtoffer rol. En hij vond mijn stem mooi en was zonder elkaar ontmoet te hebben al verliefd op mij. Eerst was ik daar heel blij om. Eindelijk wilde iemand mij echt. Maar het was meer dat hij me wilde vangen in zijn web. De kenmerken die hij had waren:

♥ Hij was erg lief, en erg charmant, zei de dingen die ik graag wilde horen. Hij zei ook precies de goede dingen. Maar hij speelde ook een slachtoffer rol en ik vond hem zielig. 

♥ Het viel mij ook vrij snel op dat hij er naast mij nog een andere vrouw op na hield. Bij onze eerste fysieke ontmoeting, heb ik seks met hem gehad. En een dag erna werd hij van de Mesdag Kliniek in Groningen overgeplaatst naar De Woenselse Poort in Eindhoven, die vrouw nam contact met mij op via facebook, en zei dingen als van: Hij wil mij, en hij gebruikt jou alleen maar, en hij wil mij, want dat heeft hij zelf tegen mij gezegd. Toen belde ik hem en ik was zo boos. Hij belde haar wel op over het een en ander, maar ik hoorde niks meer van hem? Ik snapte er helemaal niks van. Eerst wacht hij tot ik gevoelens krijg, en dan vertelt hij me over zijn misdaad? Hij speelde het zo dat ik niet meer weg kon. En nadenkend over dat moment had ik toen al moeten weg vluchten. Hij heeft uiteindelijk wel met haar gebroken. Maar toch, welke man doet zoiets

♥ Ook heeft hij mij heel vaak beschuldigd van vreemdgaan, terwijl ik zoiets nooit zou doen. Ik vind Monogaam zijn heel belangrijk. Het gebeurde zelfs regelmatig als ik mijn telefoon op stil had en hij mij probeerde te bellen dat hij mijn toenmalige beste vriendin C ging bellen, (ik woonde toen op een woongroep, maar had wel mijn eigen appartement) en haar naar mij toe stuurde want hij was er van overtuigd dat er een andere vent bij mij in bed lag. En ze zei dan ook Priscilla is alleen hoor. Maar dat geloofde hij niet, ze moest mijn hele kamer doorzoeken. Ik vond dat zo verschrikkelijk iedere keer bruut uit mijn slaap worden verstoort, terwijl ik mijn slaap zo hard nodig had. 

♥ Ook kocht hij mij om met spullen, dan kocht hij een iPhone voor mij, maar die wilde hij wel helemaal instellen, zo kon hij mij nauwlettend in de gaten houden. En ik ben zeker geen domme vrouw, ik weet ondanks dat ik geen ICT opleiding heb gevolgd heel veel van computers, programma's, telefoons, spel computers etc. Mijn weblog heb ik doormiddel van html en CSS codes zo bewerkt door andere codes erin te plaatsen, nu heb ik het precies zoals ik wil, donker en roze ik heb daar niet voor geleerd, het is een kwestie van proberen en kijken wat het resultaat is. Maar S.B wilde alles precies voor mij instellen omdat hij macht over mij wilde.

♥ Ook roddelde hij over mij achter mijn rug om tegen mijn toenmalige vriendin toen ik ruzie met haar had. Ik kwam hier achter toen hij een weekend bij mij was, en zijn telefoon van de toetsen blokkering af was, ik dacht en nu ga ik eens kijken hoe jij praat achter mijn rug om, nou wat ik toen zag ik schrok me kapot. Mijn geliefde die me gewoon helemaal de grond in boort tegen mijn toenmalige vriendin. En toen ik hem daarmee confronteerde was het, het is niet wat het lijkt, gelukkig had ik met mijn telefoon foto's gemaakt en ook naar mijn moeder gestuurd, wat was mijn moeder boos. Sindsdien hielt mijn moeder hem al op afstand, omdat ze toen al door kreeg hoe gemeen hij was. Ze wilde ook liever dat ik de relatie beëindigde iedere moeder vind het vreselijk als er gemeen over haar kind gepraat word. Maar ik moest het zelf ondervinden, ik kan pas van mijn fouten leren als ik zelf op mijn bek ga (grof gezegd).

​♥ Ik moest iedere avond om 23:00 uur verplicht uren met hem bellen. Als ik aangaf dat ik te moe was dan werd hij boos. En kwam dat gewoon omdat ik een ander had. 

♥ Ook zei hij vaak dat hij lelijk was, dan zei ik natuurlijk ben je niet lelijk, hoe kom je daarbij? Dan zei hij jij vind mij perfect he? Zo merkte ik al dat hij deed alsof hij een minderwaardigheidscomplex had om van mij te horen dat ik hem geweldig vond. Hij zei ook  regelmatig dat hij meer kon bereiken dan mij, en dat ik eigenlijk niks kon en voorstelde, en geloof me uiteindelijk ga je dat geloven. Je raakt je eigenwaarde kwijt en om maar te spreken van zelf liefde alles verlies je.

​​♥ Ook zei hij regelmatig dat hij als ik bij hem weg zou gaan zelfmoord zou plegen, daardoor durfde ik niet weg, want dan zou zijn moeder geen zoon meer hebben door mij. Uiteindelijk door Deborah  stond ik wat sterker in mijn schoenen, en ik zei toen ook toen hij het weer zei: Je doet maar! Pleeg maar zelfmoord, het doet me niks meer. En dat hielp sindsdien deed hij dat niet meer.

Mijn vader is Joods, en de sabbat begint bij hem op vrijdagavond tot zaterdagavond. S.B wist het voor elkaar te krijgen om standaard iedere vrijdag ruzie met mij te maken. Ik woonde toen weer bij mijn ouders omdat Weening zorg en welzijn failliet ging. Ik sliep op zolder en soms wou ik gewoon even rust in plaats van iedere keer appjes ontvangen etc. Dus ik ging met mijn ouders film kijken terwijl mijn telefoon op zolder lag. En dan belde hij naar onze huistelefoon. En zei continu dat ik vreemd ging. Dat ik er een ander op na hield. En ik moest mijzelf continu verdedigen, ik was zo moe. Geestelijk uitgeput. Mijn ouders waren het meer dan zat de beschuldigingen die ik naar mijn hoofd geslingerd kreeg. En toen zei mijn vader tegen mij Pris je hebt te maken met een narcist. Hij heeft het toen uitgemaakt, ik was zo overstuur dat ik toen naar mijn pleegmoeder Deborah Weening †  ben gegaan zij heeft toen bemiddeld tussen ons. Dat kwam uiteindelijk wel weer goed. Maar zijn gedrag stopte niet. Hij was zo chanterend, bazig, en hij zei ook vaak heel vaak: Als we straks getrouwd zijn dan ben je van mij, dan doe je precies wat ik zeg!

​Dat maakte mij doodsbang. Hij wilde zelfs dat ik mijn Implanon eruit liet halen zodat ik zwanger van hem kon worden, met als doel dat ik nooit meer van hem af kon komen, en hij mijn leven een hel zou maken als ik besloot weg te gaan. Toen het weer voor de zoveelste keer mis ging, besloot ik om weg te gaan. Maar hij draaide compleet om, hij was ineens lief, respectvol, gaf toe dat hij fout zat. Ik heb toen samen met mijn ouders en Deborah † een lijstje gemaakt waar S.B zich aan moest houden, zo niet? Dan was mijn besluit om bij hem weg te gaan definitief. Ik werd niet lichamelijk mishandeld, maar geestelijk. Hij had wel iets wat ik doodeng vond en het resultaat was dat ik eigenlijk geen seks meer wilde, want als we seks hadden dan wurgde hij me net zo lang tot ik bewusteloos raakte. Dat was zijn manier van macht hebben over mij. Hij liet me zelfs geloven dat ik het lekker vond. En dat dacht ik ook, tot ik er met mijn toenmalige beste vriendin over ging praten, en het vertelde toen zei ze Pris vind je dat echt? Wees eens eerlijk en toen zei ik nee, eigenlijk vind ik het doodeng, maar S.B wil dit. Toen zei ze wat wil je zelf dan? Ik zei seks moet fijn zijn, liefdevol, teder. Ik zou persoonlijk ondanks dat ik als Christen seks voor het huwelijk heb, nooit seks kunnen hebben uit lust. Door mijn geloof en thuis situatie is mij geleerd dat seks een manier is om je liefde voor je partner te uiten. En de seks was voor hem lust, en voor mij angst. Uiteindelijk heb ik dus een lijst samen gesteld:

♥ Gun mij tijd met mijn familie. Ga niet boos worden als ik niet reageer op je berichtjes
♥ Gebruik niet mijn vrienden om het vuile werk voor je op te knappen. 
♥ Ik ben niet jouw bezit, gedraag je dan ook niet alsof ik je bezit wel ben
♥ Het bellen van 23:00 uur schaffen we af, ik heb mijn nachtrust hard nodig (en daarbij het bellen loopt altijd uit op ruzie, en die spanning kan ik niet hebben)

♥ Het is verboden om ruzie te maken op de vrijdagavond. Die dag is heilig voor mijn vader en dat heb je gewoon te respecteren.
♥ Denk niet constant dat ik vreemdga, want zo ben ik niet. 
♥ Laat me vrij om mijn eigen dingen te doen, ik zet mijn locatie op mijn iPhone niet meer aan, ik heb het recht om mijn eigen dingen te doen. En om te gaan met wie ik wil. En je hoeft me daarin niet te beperken. Ik ben een persoon met vrije wil en keuze. 

Ook had ik onze verloving even verbroken, hij moest zich bewijzen, voor ik weer verloofd wilde zijn. Het was een lang lijstje, maar dat was ook nodig, anders had ik totaal geen rust. Maar ik weet niet meer wat er allemaal nog meer in stond. Hij moest het verloofd zijn verdienen. Hij liet een paar weken aangepast gedrag zien. Waarin ik echt dat dat hij was veranderd. Maar niks bleek minder waar. Na ongeveer 2 weken verviel hij weer in zijn oude gedrag. 

​Ik weet nu ook dat een Narcist niet gaat omdat je zo geweldig bent of aantrekkelijk, maar omdat je naïef bent, onzeker, een Narcist kiest iemand uit over wie hij de baas kan spelen, omdat onzekere vrouwen vaak moeilijk voor zichzelf op kunnen komen. Gelukkig had ik mijn lieve ouders die mij beschermden, en een liefdevolle pleegmoeder dat is mijn redding geweest.

Uiteindelijk na 8 maanden was het genoeg. Dat was op 4 Februari 2018. Ik kon niet meer. Ik was geestelijke helemaal uitgeput. Ik had geen eigenwaarde meer. Het gebeurde dat ik s' morgens ruzie met hem kreeg. Waarover weet ik niet meer. Ik weet nog dat hij zo boos was dat hij nergens op reageerde, als ik belde drukte hij me weg, en op de app blokkeerde hij mij, ik was ontroostbaar. Eerst belde ik naar de Woenselse Poort en vertelde zijn begeleidster wat er was gebeurd, toen zei ze als hij terug is zal ik met hem in gesprek gaan. Na een kwartier besefte ik dat ik niet meer zo wil leven. Dus ik belde weer naar zijn begeleidster, en zei haar vertel S.B maar dat het voorbij is, ik wil niet meer ik ben op. Ze vroeg weet je het zeker? Ik zei ja. Ik zei de afgelopen 8 maanden heb ik dingen ontdekt, een heleboel dingen, ik heb narcistische eigenschappen ontdekt, ik heb geen leven meer, ik word geleefd, ik kan dit niet meer, ik heb totaal geen eigenwaarde meer geen zelf liefde, alles is door hem vernietigd. Dus zij en ik namen toen ook definitief afscheid van elkaar en wensten elkaar het beste toe. 

Ik belde mijn pleegmoeder Deborah † en vertelde haar dat ik de relatie had beëindigd, eindelijk was ik dankzij haar sterk genoeg om voor mezelf te kiezen. Ik had een hele naïeve vriendin zij kon heel moeilijk voor zichzelf op komen. Hij gebruikte haar om in contact met mij te komen omdat ik zijn nummer geblokkeerd had, ook belde hij eerst de hele tijd naar onze huistelefoon, mijn vader heeft toen gezegd dat hij mij en hun met rust moest laten.  Dat het uit is en hij dat moet accepteren. Toen belde hij onbekend naar onze huistelefoon, want hij moest en zou het laatste woord hebben, en ik moest en zou bij hem terug komen anders zouden er hele erge dingen gebeuren. Mensen zouden sterven en dat zou ik op mijn geweten hebben. Maar dat deed mij niks meer. Dus probeerde hij een hele naïeve vriendin van mij om terug te halen. Ze had totaal niet door dat S.B haar gewoon gebruikte om een opening bij mij te vinden, en hij vertelde haar precies wat ze moest zeggen, en complimenteerde haar als ze zijn taak goed volbracht had. Wat haar natuurlijk weer het gevoel gaf, dat ze speciaal was. Ik zei toen ook, nee ik wil hem niet terug, en bemoei je er niet mee. Zorg jij maar dat je eigen relatie bestaan blijft. Uiteindelijk omdat hij me maar bleef stalken, heeft mijn vader de Woenselse Poort gebeld en dat het stalken moet stoppen en gebeurd het niet we dan aangifte gaan doen wegens stalken. Dat moest maar niet, uiteindelijk is het ook gestopt. En langzaam aan kwam mijn zelf liefde weer terug, en mijn eigen waarde. 

Uiteindelijk woonde ik bij Jana in Midwolde. Bij JLD Zorg en Wonen Deborah † en ik kwamen daar als eerst. Ik als bewoner en zij als manager. Zij leidde samen met Jana JLD Zorg en Wonen. Ik ben daar 1 Maart 2019 komen wonen. En heb daar een geweldige tijd. Ik had een woonkamer en een aparte slaapkamer, de keuken, badkamer en wc moest ik delen met Jana en haar dochters. In de zomer fietste ik van Midwolde naar Leek om lekker te winkelen. Dat was ongeveer 20 minuten fietsen. Ik vond de vrijheid heerlijk, ik genoot daar enorm van heerlijk mijn eigen ding doen zelf weten wat ik kocht van mijn geld. Ik heb toen toen in Mei 2019 van mijn vakantie geld een spiksplinternieuwe iPhone 8 gekost, geen vent meer die mijn leven bepaald. en die kon ik instellen zoals ik wilde. 

Ook kreeg ik in Juni 2019 een relatie met S.F toevallig met de letter S als voornaam ik leerde hem kennen via Instagram via een gemeenschappelijke vriendin. We chatten ongeveer een maand en toen wou hij wel appen. We hadden het leuk en had nog niks in de gaten. We hebben een paar maanden een relatie gehad, tot ik dingen ontdekte. Zo mocht ik niet over mezelf praten, want dat kwam narcistisch over, ik mocht dus ook niet zeggen van Ik ben naar de winkel geweest, of Ik heb gekookt, of Ik werk heel hard aan mezelf, over mezelf praten was uit den boze. Dat vond ik al heel lastig, hoe moet ik anders dingen over mezelf vertellen of mijn hobby's. Ik kon daar niet mee omgaan, ook pratte hij negatief achter mijn rug om met mijn huisgenoten die ik toen had. Mijn huisgenoten vertelden ook eerlijk hoe rot S.F over mij pratte. En ineens hadden we geen relatie meer maar een pauze, en dan een volgend moment hadden we ineens wel een relatie het was aantrekken, afstoten, aantrekken, afstoten. Hij was 39 en ik was 32. 

Hij vond zichzelf helemaal geweldig, en had zoveel bereikt. En als zijn overleden ex nog geleefd had was hij nu met haar en niet met mij. Ik vond dat zo vervelend, ik voelde me echt minder dan hem. Maar ik herkende het ook van mijn vorige ex. Ik ben 2x bij hem geweest dan reed hij een uur heen om me op te halen en een uur terug om de volgende dag terug te brengen. Maar uiteindelijk vond hij dat ik maar met de bus moest komen, maar dat durfde ik toen nog niet. De eerste keer was het gezellig. En de tweede keer moest ik zijn huis schoonmaken, ik moest toen maar wat doen voor de kost. Ik voelde me helemaal niet op zijn gemak bij hem. Hij zei continu van die vervelende dingen, en dan het liefst wou ik mijn spullen pakken en huilend weggaan, maar dat kon niet. 

Uiteindelijk wist ik in app berichten niet meer wat hij nou wilde. Dus we hadden een mannelijke begeleider E. En die liet ik alles lezen, en hij zei Pris S.F hij gebruikt jou alleen maar, voor de seks, en om zijn huis schoon te maken, en hij ziet jou totaal niet als gelijke. Je doet er verstandig aan om deze relatie te beëindigen. En dat heb ik toen ook gedaan. Ik herkende zoveel van S.B in hem, en ik dacht ik moet maken dat ik weg kom, anders is het straks te laat. Dus die relatie heb in Januari 2020 definitief beëindigd.  Ik zie mijn relatie met S.B niet als een ongeluk, maar als een leermoment, daardoor herkende ik een Narcist meteen, en kon ik maken dat ik weg kom. Anderen zullen zeggen oh wat erg dat je dat hebt mee moeten maken, maar ik zie het als een les. Ik heb ervan geleerd, ik ben gevallen en weer op gestaan. En dit heb ik allemaal te danken gehad aan mijn ouders, vrienden en Deborah ​†. Als je zelf te maken hebt gehad met een Narcist, dan wil ik je uitdagen om je verhaal te doen, zodat anderen het zullen herkennen, en weten dat ze moeten vluchten. Wellicht kan jij een ander helpen die nu in deze situatie zit. Mocht je hulp nodig hebben schroom dan niet om me een berichtje te doen, ook als je gewoon je verhaal kwijt wil, weet dat je me kan vertrouwen, en ik wat in mijn macht ligt doe om je te helpen.  Liefs Priscilla


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.