Zelfacceptatie

Gepubliceerd op 22 juli 2021 om 22:22

Goedenavond ik vond dat het weer tijd was voor een nieuw artikel. Ik zat even een klein maandje niet zo goed in mijn vel. Ik voelde me gekwetst door mijn ex. Ik vond dat ik een excuus van hem verdiende voor alles wat hij me heeft aan gedaan. Maar die zal ik nooit krijgen. En al kreeg ik die wel het zou niks veranderen. Mijn ex is een kei harde Narcist. En ik weet ook niet of ik hem wel kan vergeven. Er is heel veel gebeurd. Maar het komt er nu eigenlijk op neer dat ik hem heb los gelaten. Ik denk niet meer aan hem. Ik praat niet meer over hem. Hij zal altijd vast blijven, en ik? Ik maak iets van mijn leven. Ik ga eindelijk voor mezelf leven, en mensen Fotograferen. Mijn droom waarmaken. Ik verdien het allerbeste. En dit heb ik geleerd door mijn begeleidster en voor mij een nieuwe vriendin Jacqueline. De ex van mijn ex. Apart is dat hoe een gezamenlijke ex 2 vrouwen die elkaar niet kennen, dichter tot elkaar brengt. Zij heeft me zoveel dingen geleerd. Ik heb lang gedacht waar ik het aan verdiende om zo te worden behandeld. En lang heb ik gedacht dat ik het me maar had verbeeld. Hij mishandelde mij geestelijk en haar uiteindelijk lichamelijk. Hoe kon het dat zij hem anders kende dan ik? Had ik het me dan echt verbeeld?

Maar dat is niet zo. Ik was onzeker, kende geen zelf liefde of zelf acceptatie. Was naïef. Hij kon me geestelijk helemaal inpakken, omdat hij precies wist wat hij moest zeggen om me helemaal in te palmen. Ik liet het toe dat hij macht over me had. Daarom waren de mishandelingen ook alleen geestelijk. Maar haar heeft hij omdat hij geestelijk geen macht over haar kreeg bij de keel gegrepen om haar bang te maken. Zij heeft nooit haar eigen liefde en zelf acceptatie verloren. En zij hield hem een spiegel voor. Hij kon haar niet geestelijk pakken. En mij wel omdat ik onzeker was. Maar door Jacqueline en mijn begeleidster Tanja weet ik nu dat de reden dat zij hem anders kende dan mij, was omdat zij geestelijk sterker in haar schoenen stond dan toen ik een relatie met hem had. Ik heb zoveel bewondering voor haar. En zij heeft mij echt sterker gemaakt. Door haar en Tanja hou ik eindelijk weer van mezelf. Ik accepteer mezelf. Ik ben goed zoals ik ben. Ik heb de afgelopen tijd stappen gemaakt. 

♥ Accepteer dat je fouten mag maken
Ik heb geleerd dat fouten maken niet erg is. Iedereen maakt fouten. Deze fouten zorgen dat we van dingen leren. Waardoor we resultaten boeken in het leven. En we verder komen in het leven.​

♥ Accepteer en waardeer je lichaam
Je bent goed zoals je bent. God heeft jouw zo prachtig mooi gemaakt. Accepteer je lijf zoals het is, accepteer dat je er niet uit ziet als een model, leer te houden van jou specifieke kenmerken. Leer ook om anders naar mensen te kijken. Iedereen is anders, ieders lichaam is uniek. Dat is iets moois iets wat je kunt waarderen. Accepteer je lichaam dat je gekregen hebt en zie je eigen schoonheid.

♥ Accepteer dat je het verleden niet kunt veranderen
Dingen die zijn gebeurd kunnen we niet meer terug draaien. Maak je ook niet druk over alles wat gebeurd is. Kijk vooruit en kijk naar hoe het je leven tot nu toe heeft gevormd. Het zijn lessen geweest. Alles wat er gebeurd is heeft zo moeten zijn. Zonder je verleden zou je niet staan waar je nu staat. Dus accepteer wat geweest is en kijk vooruit. 

♥ Accepteer je eigen verantwoordelijkheid
Jij bent verantwoordelijk voor alles wat je denkt, doet of zegt. Je bent ook verantwoordelijk voor je eigen geluk. Als je gelukkig wil zijn of iets van je leven wil maken zal je zit zelf moeten waarmaken. Een ander doet dat niet voor je, dat moet je zelf doen. 

♥ Voel je vrij, alles is goed zoals het is
Accepteren is loslaten. En dat heb ik ook gedaan met mijn ex. Onbewust zal hij macht blijven houden als ik me er mee bezig blijf houden, en ik ben vrij! Hij heeft geen macht meer over mij. Het is een rot tijd geweest, maar het is een leer moment geweest. Alles wat er is gebeurd is goed. Accepteren is ook het loslaten van negatieve gevoelens of gedachtes, laat alles gaan en hou van jezelf. Je bent goed zoals je bent. Je bent mooi! 

Ik heb deze dingen de afgelopen maand moeten leren. Ik ben nu weer veel verder dan toen ik in Mei het artikel Zelf liefde schreef. Ik hou eindelijk weer van mezelf. En ik ben goed zoals ik ben. En vinden anderen dat niet? Prima, helemaal goed dan kijk je maar lekker de andere kant op. Mijn ex heeft geen macht meer over mij. En ik verdien het allerbeste wat er bestaat. Ik verdien een man die mij aanmoedigt om van mezelf te houden, die het beste in mij naar boven haalt. Die er voor me is. En nu ik zelf acceptatie en zelf liefde heb mogen leren, zal die man van zelf op mijn pad komen.  Dames en ook Heren jullie verdienen het allerbeste en een mooi leven. En heb geen spijt van je verleden! Liefs Priscilla


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.