Belangrijke dingen in een relatie

Gepubliceerd op 4 december 2021 om 16:29

Een succesvolle en gezonde relatie heeft meer nodig dan aantrekkingskracht en gedeelte interesses. In een goede en gelukkige relatie moet je elke dag keuzes maken waarin jij je ego moet vergeten en waarbij je dingen moet doen die het beste zijn voor je relatie. Ik vertel je een paar dingen die belangrijk zijn voor het behouden van een goede relatie.

♥ Communicatie
Als je elkaar niet kunt vertellen wat je nodig hebt, en niet eerlijk tegen elkaar kunt zijn dan werkt het niet. Ik hoor vaak: Ik kan dat niet, of ik klap dicht. Praten is zo belangrijk. Als je dat niet kunt dan gaat een relatie op de lange termijn niet werken. Het is eng als je uit je eigen comfort zone moet stappen, maar geloof me als je uiteindelijk praat, begrijpen jij en je partner elkaar veel beter.

♥ Acceptatie
Iedereen heeft bepaalde karaktertrekken, eigenschappen, kwaliteiten waaraan je je kunt irriteren en waar je geduld door op de proef kan worden gesteld. Maar om je relatie goed te houden is het heel belangrijk dat je je partner accepteert zoals hij of zij is, ook alle gekke en irritante trekjes. Je zal denken hoe weet jij dit allemaal. Nou mijn antwoord is heel simpel. Ik heb zoveel relaties gehad. Gezonde relaties, en ongezonde relaties. Daardoor weet ik nu wel wat goed is en niet goed. En de dingen die ik zelf belangrijk vind in een relatie zijn dus deze dingen.

♥ Respect
In een gezonde relatie heb je respect voor elkaar, elkaars woorden, gedrag. Het is niet zo als je eindelijk een relatie hebt dat je dan geen respect meer voor elkaar hoeft te hebben, juist wel. Wederzijds respect is zo belangrijk, en houd je relatie stabiel en gezond.

♥ Kwetsbaarheid
Wanneer je niet bereid bent om te delen wat er in je omgaat of wat je nodig hebt van je partner, dan zul je nooit krijgen wat je wilt. Wanneer jij je partner voldoende vertrouwt om je kwetsbare kant te laten zien dan zul je zien dat dit je relatie alleen maar ten goede komt. Er is moed nodig om je kwetsbaar op te stellen, maar het is het allemaal waard. Geloof me maar.

♥ Vertrouwen
Vertrouwen is zo belangrijk in een relatie. Als je je partner niet vertrouwt, dan heeft een relatie geen enkele kans op slagen. Ik kom zelf uit een toxic relatie waarin mijn partner mij niet vertrouwde. Hij vertrouwde liever een ander persoon die leugens over mij rond strooide. In een relatie staat je partner boven aan, vertrouwen moet automatisch gaan, als je elkaar niet vertrouwt zal een relatie niet gaan werken.

♥ Eerlijkheid
Wees altijd eerlijk tegen je partner, hou geen dingen voor elkaar achter. Leugens horen niet thuis in een goede relatie waar vertrouwen de basis is. Wanneer je dingen voor je partner achterhoud of je partner niet geloofd, dan is er geen veiligheid in een relatie. Eerlijkheid zorgt ervoor dat je elkaar vertrouwt.

♥ Vriendelijkheid
Doe alle dingen voor je partner die je ook voor je beste vriend zou doen. Denk na over waar je partner hulp bij nodig heeft. Probeer niet in een patroon van elkaar afsnauwen te vervallen en blijf open staan voor je partner.

♥ Toewijding
Je moet niet alleen toegewijd zijn aan je partner, maar ook aan je relatie. Als je een relatie hebt draait niet alles meer om jou, het draait om jullie samen. Doe dingen alleen, maar vergeet niet om ook dingen samen te doen.

♥ Compromis
Je kunt niet altijd koppig zijn en bij je eigen standpunt blijven, in een relatie is het geven en nemen en moet je compromissen sluiten. Soms moet je dingen die belangrijk voor je zijn loslaten om zo de relatie te laten groeien. Ik wilde bijvoorbeeld in het nieuwe jaar al samenwonen met mijn vriend, maar ik vergat dat we samen in onze relatie zitten, en ik dus ook naar zijn behoeftes moet kijken, en ook allebei als 2 personen los van elkaar moeten groeien in ons leven. Dus hebben we samen besloten dat samenwonen ook kan als we 3 a 4 jaar samen zijn.

♥ Affectie
Als je langer in een relatie zit, vergeet je soms affectie met je partner, affectie betekend elkaar aanraken, vasthouden, knuffelen, zoenen en seks. Met een liefdevolle omhelzing of lieve woorden, kan je je partner al laten zien dat je van hem houd.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.