Drang om jezelf te snijden overwinnen

Gepubliceerd op 3 januari 2022 om 18:22

Jaren geleden moest ik verschillende soorten methoden bedenken die mij kunnen helpen voorkomen om mezelf pijn te doen (zelfverwonding) ik moest vooral dingen bedenken die ik leuk vind en die mij gelukkig maken. Dit zijn de dingen die ik leuk vind:

♥ Met de Fotocamera op pad. Mooie foto's maken van alle mooie dingen om mij heen
♥ Erover praten met iemand die ik vertrouwt. Een Vriend(in), Collega, Familielid etc.
♥ Met mijn kat Joy knuffelen. Ik merk dat ik veel troost haal uit het knuffelen met mijn Kat Joy
♥ Een weblog schrijven over dingen waar ik tegen aan loop, of dingen die ik de afgelopen tijd heb geleerd
♥ Gamen. Ik hou ook enorm van Gamen. Mijn lievelingspellen zijn The Elder Scrolls Online en De Sims 4

Meer manieren om afleiding te zoeken
Ga ergens naartoe waar je je niet kunt snijden. Als je thuis bent, ga dan op bed liggen. Neem je telefoon mee, pen en papier, en voor de rest niets. Als je niet thuis bent, ga dan buiten ergens zitten. Op een bankje in het park, op een stoel in een wachtkamer, waar dan ook. Onthoud goed dat ook dit gevoel over zal gaan.

♥ Het gaat nu allemaal om afleidingen. Als je een telefoontje kunt plegen, doe dat dan. Je hoeft degene aan de lijn niet te vertellen wat er met je aan de hand is, maar praat gewoon met hem/haar. Over wat dan ook. Zij zullen je door dit moment loodsen.

Praat hardop over wat jou zo veel pijn doet. Praat erover, al is het in in je eentje in je eigen slaapkamer. Het zal spanning wegnemen, stelt je in staat om te ontspannen, en geeft je extra tijd om de verleiding van de drang te weerstaan. Praat hardop, doe dit luid en duidelijk.

♥ Als het opschrijven van deze gevoelens en gedachten veiliger en nuttiger lijkt, doe dat dan. Pak een pen, krijtje, lippenstift, of wat dan ook. Opkroppen maakt alles (alles) alleen maar erger.

♥ Probeer Het Vlinder Project ik heb hier heel veel steun aan gehad.  En mede hierdoor ben ik uiteindelijk ook helemaal gestopt met snijden (inmiddels al 2 jaar). 

Als je jezelf echt pijn moet doen, doe dat dan op een beheerste en minder schadelijke manier.

♥ Het is een goed idee om een elastiek om je pols te doen. Als je je wilt gaan snijden, trek de elastiek dan terug en laat deze weer los tegen je pols. Je kunt ook met een rode pen op je pols schrijven, of een ijsklontje tegen je pols houden. Hoewel deze allemaal gelijk wat pijn zullen doen is het veel milder, veel minder gevaarlijk, en laat het geen littekens achter

Weet dat er van je gehouden wordt. Als je niemand kunt bedenkendie van je houdt, dan zoek je gewoon niet op de juiste plekken. Er is iemand die van je houdt, en die niet wil dat jij je pijn doet. Er is goed in de wereld. Er zijn mensen die om je geven

♥ Je hebt deze gewoonte waarschijnlijk met redelijk succes genegeerd. De enige reden waarom het erop zou kunnen lijken dat mensen er niet om geven, is omdat ze het domweg niet weten. Als ze het zouden weten, dan zouden ze veranderen. Maar voordat ze jou kunnen helpen dien je ze wel van jouw situatie op de hoogte te stellen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.