Dinosaurussen in de Bijbel

Gepubliceerd op 6 februari 2022 om 22:52

Toen God de wereld schiep, waren dinosaurussen onderdeel van zijn schepping. God schiep de dieren. Genesis 1:20-25 zegt: Vervolgens zei God: ‘Ik wil dat de zeeën wemelen van vis en ander leven en laat de lucht vol zijn met allerlei soorten vogels.’ Zo maakte God de grote zeedieren, allerlei vissen en vogels, elk naar hun eigen aard. En Hij keek er met welgevallen naar en zegende ze. ‘Vermenigvuldig je en bevolk de zeeën,’ zei Hij tegen hen en tegen de vogels zei Hij: ‘Zorg dat jullie aantal groeit, zodat de aarde vol wordt.’ Het werd avond en het werd weer morgen: de vijfde dag. God zei toen: ‘Laat de aarde dieren voortbrengen: vee, kruipende dieren en allerlei wilde dieren.’ En weer gebeurde wat Hij had gezegd. God maakte alle soorten wilde dieren, vee en kruipende dieren, elk naar hun eigen soort. God zag dat ook dat goed was. Dinosaurussen worden in de Bijbel niet specifiek genoemd. Maar de Bijbel zegt wel dat God ‘alle dingen geschapen heeft’; hij heeft dus ook de dinosaurussen gemaakt. Openbaring 4:11 zegt: En zij zeggen: ‘Here, onze God, U bent alle lof, eer en macht waard, omdat U alles gemaakt hebt. Alles is ontstaan en gemaakt, omdat U het wilde.’ 

Ik geloof echt dat God de Dinosaurussen gemaakt heeft. De aarde is 6.000 jaar geleden gemaakt. De Dinosaurussen zijn geen 65 miljoen jaar oud. Toen God de aarde schiep was hij donker en leeg. Er was niks. Geen bomen, geen gras, niks. Genesis 1:2 zegt: De aarde was woest en leeg en over de watermassa lag een diepe duisternis. Maar de Geest van God zweefde boven de watermassa. Ik geloof dat de mens samen heeft geleefd met de Dinosaurussen in de tuin van Eden. Eerst mochten de mensen alleen zaden, noten, fruit en groente eten. Later toen Eva verleid was door de slang, en er dus zonde in de wereld kwam. Mochten mensen ook Vlees eten. Dus ze gingen jagen op de dieren voor hun vlees. Ook op Dinosaurussen. Daardoor zijn heel veel Dinosaurussen uitgestorven, omdat mensen op hun gingen jagen. Ook geloof ik toen God Noach de opdracht gaf de Ark te bouwen, er ook Dinosaurussen aan boord waren. Noach moest van ieder dier een mannetje en een vrouwtje aan boord nemen. Alleen heeft hij van al die grote dieren baby's meegenomen. 

De rest van de dieren die niet op de ark was. Zijn gestorven door de zondvloed. Maar, de dieren die in het water leefden, sommigen hebben het overleefd. Daarom zie je vandaag de dag overal foto's, filmpjes en bewijs materiaal. Kijk naar bijvoorbeeld het Monster van Lochness. Zeemonsters in Amerika, Muurschilderingen van Mensen die op Dino's rijden. In de Bijbel worden Dinosaurussen ook genoemd. Alleen niet met het woord Dinosaurus. Want het woord Dinosaurus bestond toen nog niet. Ze noemden de Dinosaurussen: Draken, en andere specifieke namen, zoals Leviathan, Behemoth. Het woord Dinosaurus is in 1841 bedacht door Sir Richard Owen. Dus wat betekend het woord Dinosaurus nou echt? Nou het komt van het Griekse woord 'Deinos' en 'Sauros' wat betekend: Grote Reptiel. Laten we eens kijken naar wat bijbel verzen vertellen over Draken. Jesaja 51:9 zegt: Toon op dit moment uw kracht, o Here. Laat U zien als in de dagen van weleer toen U Egypte, de draak van de Nijl, versloeg.

In de tijd voor de zondvloed. Nu mogen mensen zich gelukkig prijzen als ze de 80 jaar al halen. Voor de zondvloed konden Mensen wel 900 jaar worden. De Zondvloed veranderde echter alles, waaronder de hoeveelheid zuurstof. Noach werd 950, Seth werd 912 en Adam 930. Als mensen voor de vloed zolang konden leven, dan konden dieren dat ook. Voornamelijk reptielen, want reptielen stoppen nooit met groeien. Dus kijk daar heb je je draken. Een heleboel van deze reptielen/draken zijn uitgestorven. En de reden waarom ze zijn uitgestorven komt door ons. De Mens. De mensen en de Dinosaurussen hebben samen geleefd. In Utah hebben ze muurschilderingen gevonden, Legendes en verhalen in de hele wereld, en in 2015 hebben ze zacht weefsel gevonden in Dinosaurus botten, en is dat mogelijk als Dinosaurussen 65 miljoen jaar oud zijn. Nee dat is niet zo.

De Bijbel gebruikt het het Hebreeuwse woord 'Tannin' om een Dinosaurus te beschrijven. Het kan ook vertaalt worden als Zeemonster, Slang of Draak. De Tannin blijkt een gigantisch soort reptiel te zijn. En de bijbel gebruikt het woord 'Tannin' 30 keer. En helaas vertalen sommige bijbel vertalingen 'Tannin' niet correct. In plaats daarvan gebruiken ze het woord Olifant of Nijlpaard. Maar als we het lezen in die context zien we dat het hier niet gaat over een Olifant of Nijlpaard. Maar het beschrijft een Draak. Bijvoorbeeld Job 40:10-14 zegt: Kijk eens naar het nijlpaard (Behemoth) Ik heb hem gemaakt, net zoals Ik u heb gemaakt. Hij eet gras als een os. Let eens op zijn krachtige lendenen en op zijn buikspieren. Zijn staart is zo recht als een ceder. De pezen van zijn dijen zijn stevig verstrengeld. Zijn botten lijken op koperen buizen en zijn ribben zien eruit al ijzeren staven. Hij is een van mijn eerste meesterwerken, alleen Ik kan hem in toom houden. De bergen geven hem hun beste voedsel, de andere wilde dieren spelen rustig bij hem in de buurt.

Een Cederboom is gigantisch. Dat is een hele lange staart. Dat is geen Olifant of een Nijlpaarden staart. Job 40:16-18 zegt: Hij ligt onder de lotus, verscholen in het riet en in de schaduw van de wilgen aan de waterkant. Hij schrikt niet terug voor snelstromende rivieren, zelfs niet als de machtige stroomversnellingen van de Jordaan op hem af zouden komen'. Hij is zo groot dat het water turbulent is (grote golven veroorzaakt), het heeft geen effect op hem. Job 40:20-22 zegt: Niemand krijgt de kans hem in een ogenblik van onoplettendheid te overmeesteren door zijn ogen te bedekken of hem een ring door de neus te doen en hem daaraan weg te leiden'. Je hoeft niet eens te proberen om hem te intimideren wanneer je in zijn ogen kijkt. Want je weet dat je geen schijn van kans maakt. Je kunt zijn neus niet piercen, hij is geen Os die je kunt temmen. En dan gaat God over van Behemoth naar Leviathan in Job hoofdstuk 40:20-22: Kunt u het zeemonster Leviatan met een haak en een vislijn vangen? Of een lasso om zijn tong leggen? Kunt u hem met een touw door zijn neus in bedwang houden of zijn kaak met een pin doorboren? Zal hij u smeken om medelijden of u door vleiende woorden proberen om te praten? Kijk God en Job weten dat de antwoorden van deze vragen 'Nee' zijn. Maar God wil een punt maken. Hij probeert Job iets te leren, dat hij gewoon een mens is en God de almachtige is. 

Als je het hele boek van Job leest dan begrijp je het verhaal in deze context. In vers 40:26-28 staat: Zal zijn huid worden doorboord met pijlen of kan iemand een harpoen in zijn kop planten? Als u hem met de hand wilt aanraken, zal het gevecht dat volgt u nog lang heugen en u zult dat geen tweede maal proberen. Nee, het is onmogelijk hem te vangen. Alleen al wanneer je naar hem kijkt, deins je terug.’ Job 41:4-16 zegt: Wie durft zijn huid af te stropen en met een bit binnen het bereik van zijn machtige kaken te komen, laat staan ze open te trekken? Want zijn tanden zijn vreselijke wapens. De overlappende schubben op zijn rug vormen een ondoordringbaar pantser, zodat er geen lucht tussen kan komen en niemand erin slaagt ze te doorboren. Wanneer hij snuift, schieten lichtflitsen naar buiten. Zijn ogen gloeien als de eerste zonnestralen. Vuur springt uit zijn muil. Er komt rook uit zijn neusgaten, net als uit een kookpot die op een fel brandend vuur staat. Ja, zijn adem kan kolen laten ontbranden, vlammen schieten op uit zijn bek. In zijn nek schuilt een angstaanjagende kracht die overal verschrikking zaait. Zijn vlees is hard en stevig, niet zacht en vet.

Job 41:15-25 zegt: Zijn hart is zo hard als rots, als een molensteen. Als hij opstaat, slaat zelfs de sterkste mannen de angst om het hart. Zij vluchten weg voordat ze door hem worden verpletterd. Een zwaard is een nutteloos wapen tegen hem en ook andere wapens halen niets uit. Tegenover zijn kracht is ijzer net zo nutteloos als stro, en koper net zo week als verrot hout. Voor pijlen slaat hij niet op de vlucht. Slingerstenen dan? U kunt net zo goed proberen hem met watten dood te gooien! Stokken zijn net zo goed als strohalmen en hij lacht als men speren naar hem toeslingert. Zijn buik is bedekt met schubben die zo scherp zijn als glasscherven en hij beweegt zich over het land voort als een dorsmachine. Als hij zich opwindt, bruist het water omhoog en komen zelfs de diepere waterlagen in beroering. Als hij zich door het water beweegt, laat hij een breed lichtend spoor van schuim achter. Het water lijkt dan net zilverkleurig haar. Nergens anders op aarde is een dier te vinden dat zo weinig angst hoeft te hebben. Hij is het meest trotse van alle dieren en heerser over hen allen.’ Dit is geen Olifant of een Nijlpaard. (Herhaling van Job 41:10-12: Vuur springt uit zijn muil. Er komt rook uit zijn neusgaten, net als uit een kookpot die op een fel brandend vuur staat. Ja, zijn adem kan kolen laten ontbranden, vlammen schieten op uit zijn bek.

Een vuurspuwende Draak! Geloof ik het? Absoluut! Het is God woord en het is heel specifiek. Dit is geen Fantasie of een Legende. Het is echt! Dus wanneer de Leviathan het water inloopt of de zee, het water borrelt rondom hem want hij is een vuurspuwende Draak. Absoluut geen Olifant of een Nijlpaard. Dus zijn er Dinosaurussen in de Bijbel? Ja! Natuurlijk! Als je kijkt naar de officiële Hebreeuwse en Griekse vertalingen is het duidelijk. Sommige mensen zeggen dat Noach ze niet meenam op de Ark. Maar is dat wat de bijbel zegt? Genesis 7:13-15 zegt: Maar Noach was die dag met zijn vrouw, hun zonen Sem, Cham en Jafet en hun vrouwen aan boord van de ark gegaan. Bij hen in de ark zaten alle diersoorten, zowel wilde dieren als vee, kruipende dieren en vogels. Ze kwamen twee aan twee, mannetjes en vrouwtjes, precies zoals God het had bevolen. Dat is inclusief Draken en Reptielen. En nu hoor ik je denken, maar Dinosaurussen waren toch te groot om in de Ark te kunnen passen? Maar zoals ik al in het begin van mijn blog zei nam Noach de baby's van alle soorten mee. Die waren nog klein. En zouden ook nog lang leven. Mocht je iets willen weten kun je een reactie plaatsen. Liefs Priscilla

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb